Kapitaltilsagn på 400 mio. kr. sikrer fundamentet for genopretning af MT Højgaard A/S

8. februar 2019


Knud Højgaards Fond har den 7. februar 2019 givet tilsagn om, i forlængelse af fusionen, som forventes behandlet på de ordinære generalforsamlinger i Højgaard Holding A/S og Monberg & Thorsen A/S den 5. april 2019, at yde det nye fusionerede selskab, MT Højgaard Holding A/S, et lån på 400 mio. kr., som vil blive anvendt til gennemførelsen af en kapitalforhøjelse i MT Højgaard A/S på i alt 400 mio. kr.

Vil du vide mere?
Kontakt os

Knud Højgaards Fond sikrer således med dette, at genopretningen af den operationelle drift i MT Højgaard A/S kan gennemføres på et solidt fundament.

Adm. koncerndirektør i MT Højgaard A/S Anders Heine Jensen siger:

- Lånetilsagnet fra Knud Højgaards Fond har været afgørende vigtigt for at genetablere et sikkert kapitalgrundlag. Vi er nu tilbage på samme kapitalniveau som før den uventede voldgiftskendelse i
MgO-vindpladesagen, og usikkerheden omkring vores kapitalsituation er dermed fjernet.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan se fremad og fokusere vores indsats på at servicere vores kunder, leverandører og samarbejdspartnere og levere kvalitet i vores projekter.

De tidligere annoncerede ansvarlige låneaftaler mellem Knud Højgaards Fond og MT Højgaard A/S på henholdsvis 250 mio. kr. og 400 mio. kr. vil som konsekvens af kapitalforhøjelsen blive
reduceret, således at der fremadrettet alene eksisterer en trækningsret på ansvarlig lånekapital på i alt 250 mio. kr. til dækning af eventuelle forpligtelser som følge af voldgiftskendelsen i MgOvindpladesagen fra september 2018.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies