Nye medlemmer i MT Højgaards bestyrelse

4. marts 2014


Moderselskaberne indstiller tre nye medlemmer til koncernens bestyrelse.

Vil du vide mere?
KOntakt os

De to aktionærer i MT Højgaard A/S (Højgaard Holding A/S og Monberg & Thorsen A/S) har meddelt, at de indstiller tre nye medlemmer til valg til bestyrelsen på koncernens ordinære generalforsamling i april. De forventes at afløse Jens Jørgen Madsen og Lars Rasmussen, som ikke ønsker at genopstille, samt Jørgen Nicolajsen, der udtrådte af bestyrelsen i december 2013 i forbindelse med sin udnævnelse til koncerndirektør i koncernen.

Carsten Bjerg er født i 1959, dansk statsborger og ingeniør. Han var ansat i Danfoss 1983-97, hvorefter han kom til Grundfos som direktør for international produktion. Han blev udnævnt til vicedirektør i Grundfos-koncernen i 2000, vicekoncernchef i 2003 og koncernchef i 2007. Han fratrådte denne stilling i december 2013. Carsten Bjerg er medlem af bestyrelsen for Vestas og næstformand for bestyrelsen i Rockwool.

Pernille Fabricius er født i 1966, dansk statsborger og uddannet cand.merc.aud. Hun var revisor hos Arthur Andersen & Co i 1988-94 og har siden haft ledende stillinger, primært inden for finans og økonomi, hos ISS, GN Netcom og TMF Group i Holland. Pernille Fabricius er Group Chief Financial Officer for Topaz Energy and Marine i De Forenede Arabiske Emirater og er medlem af bestyrelsen for Royal Greenland.

Mats Jönsson er født i 1957, svensk statsborger og uddannet civilingeniør. Han havde ledende stillinger i Skanska fra 1985. Han opbyggede og stod i spidsen for koncernens aktiviteter inden for Facility Management fra 1998 og blev i 2001 administrerende direktør for forretningsområdet Skanska Services. Ved udskillelsen af denne enhed fra Skanska i 2004 fortsatte Mats Jönsson som koncernchef for selskabet, nu under navnet Coor Service Management. Mats Jönsson fratrådte som koncernchef i 2013, men fortsatte som medlem af virksomhedens bestyrelse.

Forudsat at de tre indstillede kandidater vælges til bestyrelsen, vil denne fremover bestå af følgende seks generalforsamlingsvalgte medlemmer:

  • Søren Bjerre-Nielsen (formand)
  • Niels Lykke Graugaard (næstformand)
  • Carsten Bjerg
  • Pernille Fabricius
  • Curt Germundsson
  • Mats Jönsson

Hertil kommer de tre medarbejdervalgte medlemmer:

  • Irene Chabior
  • Vinnie Sunke Heimann
  • John Sommer

Se oplysninger om de nuværende bestyrelsesmedlemmer.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies