MT Højgaard vinder ny opgave på kommende storhospital i Aarhus

18. februar 2013


Projektet til i alt 270 mio. kr. skal stå klar i august 2015.

Vil du vide mere?
kontakt os

Region Midtjylland har i dag offentliggjort, at MT Højgaard er valgt som entreprenør for opførelse af knap 34.000 m2 behandlings- og sengebygninger til danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri, Det nye Universitetshospital i Aarhus.

Opgaven omfatter opførelse af råhuse i op til 8 etager på etape N2, der er anden etape af byggeriet. I forvejen er MT Højgaard entreprenør på opgaven med at opføre råhuset på første etape, N1, af det omfattende hospitalsbyggeri.

På det nye Universitetshospital i Aarhus opføres frem til 2019 i alt 223.000 m2 nyt byggeri, der bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital, Skejby på 157.000 m2 til et samlet hospitalskompleks. Når hospitalet er fuldt udbygget, vil det blive på størrelse med en mindre dansk provinsby. Det store hospitalskompleks vil blive organiseret som en by med kvarterer, gader, pladser og torve. Målet er at skabe en grøn, mangfoldig og levende bydel. Hospitalet er også indrettet, så det kan imødekomme fremtidens krav til teknik, behandlingsformer og arbejdsmetoder.

- Vi er stolte over at være med til opførelsen af denne del af det omfattende hospitalsbyggeri, og ser frem til et fortsat godt samarbejde med Region Midtjylland. Samtidig ser vi også frem at kunne bygge videre på et godt samspil med en række underleverandører fra vores første entreprise på Det Nye Universitetshospital, siger divisionsdirektør Torben Bloch Nielsen, der er ansvarlig for MT Højgaards byggeriforretning i Jylland og på Fyn.

Kontrakten for opgaven ventes underskrevet snarest efter, at de sædvanlige udbudsaktiviteter er tilendebragt. Aftalen forventes at have positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i opførelsesperioden. Den giver imidlertid ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling i 2013.

Fakta om projektet

Projektteamet består af MT Højgaard og Rådgivergruppen DNU I/S. Bygherren er Region Midtjylland.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies