Utilfredsstillende resultat i MT Højgaard

14. marts 2012


MT Højgaard kommer ud af 2011 med underskud. Forventningerne til 2012 er positive. Adm. koncerndirektør Kristian May fratræder.

Vil du vide mere?
kontakt os

2011 var et dårligt år for Danmarks største bygge- og anlægskoncern, som kommer ud af regnskabsåret med en resultatgrad på minus 3,6 % og et underskud før skat på 335 mio. kroner. Årsregnskabet er som tidligere udmeldt præget negativt af tab på enkelte projekter, og dertil kommer hensættelser, hvilket medfører, at underskuddet bliver større end forventet.

På baggrund af det dårlige resultat har adm. koncerndirektør Kristian May og bestyrelsen indgået en aftale om, at Kristian May fratræder sin stilling. Indtil der er fundet en permanent afløser, fungerer bestyrelsens næstformand, Jørgen Nicolajsen, som konstitueret adm. koncerndirektør. Arbejdet med at finde en ny adm. koncerndirektør er begyndt.

- Det dårlige resultat kan ikke alene forklares med konjunkturer, så vi kommer til at gennemføre en periode med meget stor fokus på risikostyring og lønsomhed. MT Højgaard har allerede iværksat en række tiltag på disse områder, som jeg agter at føre videre. Med den ændrede ledelsesstruktur bliver det muligt at intensiverer indsatsen og supplere med nye tiltag, siger Jørgen Nicolajsen.

Ordrebeholdning på 9 mia. kr.

Omsætningen i 2011 blev på 9,3 mia. kroner, hvilket er en stigning på 1,0 mia. kroner fra året før. Ordrebeholdningen var i begyndelsen af dette året på 9 mia. kroner, og den samlede omsætningen forventes at blive på samme niveau som i 2011. Der forventes et positivt resultat for 2012.

- MT Højgaard og dattervirksomhederne er anerkendt for at levere kvalitet til aftalt tid og pris. Det hører også med til det fulde billede, at det samlede resultat for 2011 skygger for, at flere af koncernens virksomheder har præsteret ganske tilfredsstillende, så forudsætningerne for at levere et positivt resultat i 2012 er så afgjort til stede, siger Jørgen Nicolajsen.

Med en egenkapital på 1,3 mia. kr. fastholder MT Højgaard sin finansielle styrke – en vigtig faktor for bygherrerne, når de skal vælge samarbejdspartner.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies